Slackers - Bollstanäs B-lag

Bra fight i helgen ni som lira!

Tisdagen den 14 april är det fight igen!! Denna gång på 11-manna, för motståndet står bollstanäs b-lag .... kan bli något att bita i!
Matchen spelas uppe i väsby på södervik klockan 20.00 ! !
jag vill veta hur många som kan...
Dock kan denna match krocka med korpen premiär ifall den spelas den tisdagen ! !
Ni kan ju göra ett avtryck på kommentarer ni som vill lira denna match!
Tid: 2000      När: Tisdag 14 April   Var: Södervik i väsby !
// er icke bloggande CAP

Hoyser Boys vs. Stocktown Slackers 3-14 (2-2)

Långholmens BP, bara ett stenkast från det gamla fängelset, bedrevs igår säsongspremiären för hoppet från Västerort; det mytomspunna fotbollslaget Stocktown Slackers. Matchtruppen var gravt decimerad och förutsättningarna var praktiskt taget horribla, men på andra sidan utav den snötäckta grusplanen stod Hoyser Boys, redo för 2x30 minuters ren och skär strid. Och trots att både datum, tid, väder, vind, plats och motstånd var rejält motbjudande lyckades dock den röda (snart svartblåa) maskinen skrapa ihop 10 tappra själar. Och efter svordomar, missnöje och en rejäl portion skepsis blåstes så matchen igång.

I mål hade SS fått anförtro en kompis till Swanbergs kollega Daniel, som spelade forward. Namnet på denna hjälte är fortfarande skiftande men jag skulle ville säga Alex. Eventuellt Matte. Framför honom rullade Gabbe "GazzaFlush" Thedéen, Kim "Psycho" Danielsson och Chri "The Chritaker" Cassepierre på backplatserna och framför dem spelade tre stycken offensiva mittfältare. Dessa tre positioner intogs utav Mattias "Murph" Karlsson, Rafa "Rafa" Cronsell, Gusten "GD" Dahlin samt Andreas "Chaga Dinho" Swanberg, den sistnämnde med lagkaptensbindeln runt armen. På topp så, så spelade alltså Andreas kollega Daniel och bytte av med förra årets påstådda målkung (?) Cristoffer "Stoffmaestro" Larsson. Kort och gott ett lag många bara skulle kunna drömma om.

Den första halvleken var tyvärr många, och långa, stunder en enda stor parodi på fotboll. Läderbollen rullade knappt, det stänkte slask överallt och detta i synnerhet på Slackers offensiva planhalva. Då både Chri och KD börjat oinspirerat och lojt dröjde det därför inte speciellt länge innan Hoyser faktiskt kunde ta ledningen med ett väl avvägt skott utav deras enda spelare under 30. Uppgivet tittade syndabocken Chri ut mot bänken men där fanns ingen sympati att hämta. Nu var det bara att börja bevisa sin kvalité. Och som han revanscherade sig! Efter ett delikat väggspel med Swanberg kvitterade Chri omgående och utav bara farten satte Stoff 2-1 på en fint placerad nick i bortre hörnet. Detta på ett överlångt inlägg från debuterande Rafa Cronsell. En spelare som såg ut att kunna tillföra en hel del till laget i år. Vadmuskulatur, i synnerhet. Men några minuter innan halvtidsvilan var det dock återigen kvitterat. Deras centrala mittfältare, med en BMI högre än Kaknästornet, fick alldeles för ensam stå och måtta in ett liknande skott som det första målgivande skottet Hoyser fått iväg. Alex (?) stod chanslös, då han även var skymd, och 2-2 var ett faktum. Halvtidsvilan kom lägligt.

I paus tog GD tag i surret och med enkla kommenderingar och order lugnade han sina mannar. De faktumen att Hoyser hade börjat gå på knäna, att vi nu skulle spela offensiv fotboll på snöfri grus och uppflyttningar utav våra utgångspositioner gjöt nytt mod i SS och ut till den andra halvleken kom ett helt nytt lag.

Direkt efter det att domaren blåst igång den andra akten så fanns det bara ett lag på banan. Knappt en minut hade spelats innan Murph smekte in 3-2 i en kontring och detta var början på en sällan skådad målkavalkad. Det isbrytande 3-2målet följdes upp med 2 snabba kassar från Rafa och ett vackert nickmål utav GD. Swanberg tråcklade sedan in en kasse som kanske borde noterats som självmål men lagkaptenen var oumbärlig. Målet var hans. Backparet KD och Gabbe ville sen inte vara sämre än sin kollega Chri och gick därför upp och gjorde varsitt mål. Även nyförvärvet Daniel hittade rätt i debuten och gav klara indikationer på sin underbara norrländska dialekt att han kommer bli att räkna med i år. Efter 20 minuter stod det därför 10-2 och matchbilden var stundtals pinsam. Slackers gav inte Hoyser en endaste sekund med bollen. Vackra kombinationer avlöstes utav fläckfria genombrott och avsluten haglade mot den stackars burväktaren i motståndarmålet. GD fyllde efter detta på sin målskörd med två bollar, däribland en Maradonaklack, och firma Murph&Stoff avslutade med varsin kasse. Däremellan stack Hoyser emellan och gjorde ett tröstmål på en kontring. Detta efter att KD "skadad" lämnat planen för en cigg och därför orsakat förvirring och smärre kaos i backbytena.

När slutsignalen sedan ljöd den fruktansvärt dåliga planen tror jag att alla slackers kände samma känsla; Vi har det fortfarande i oss. Vi har något stort på gång. Och framför allt har vi förutsättningar för att göra detta år till något riktigt roligt.

Tjuvlyssnat:

"När du har bollen, så förösk att hitta mig" - Swanberg ger taktiska råd till i princip allihopa.

"MEN SLÄPP ARMEN DÅ DIN LILLA FITTA!!" - KD ger sin syn på hur en närkamp bör bedrivas.

"Det går bra nu" - GazzaFlush's skadebekymmer är en svunnen tid.

"Akta så du inte kliver i bajset" - Cronsell kommenterar ytan där laget fick byta om.


Andas ut

Ni behöver inte längre störa er på särskrivningar, alldeles för många utropstecken eller intetsägande inlägg. Redaktionen är nu utbytt och Andreas Swanberg kommer inte längre att hålla i någon penna. Detta kommer innebära välskrivna, djupanalyserande och konstnärliga matchreferat. Och i veckan börjar spelarpresentationerna.

Håll till godo, alla slackande sluskar. Nu drar säsongen igång på allvar!

Första fighten...

Hallåå pågar!!
Årets stora premiär är spikad! Den 28 mars ska slackers entra Pålsundavallen som ligger ett stenkast från fridhemsplan och söder..halvdan beskrivning!
Tröjorna beställs imorgon och jag ska göra mitt allt för att vi ska kunna ha dom nya tröjorna tills nästa lördag !!!

Matchstarten går av stapeln några minuter efter klockan 13 ! För motståndet står ett södergäng som kallar sig för Hoyser Boys ( vilka jag representerat ett antal matcher ).
Jag hoppas så många som möjligt kan vara med och premiärspela årets korpsäsong! 2-3 träningsmatcher till är på tapeten varav den ena kommer spikas inom kort, mot ett 11-manna korpgäng från väsby!

Det finns att läsa om Hoyser boys på svenskafans.com.. här kommer en dirrelänk!

http://www.svenskafans.com/grusplan/hoyzer_boyz/

Lördag den 28 mars 13.00 drar säsongen igång på allvar!

Väl mött

// eran lite överviktiga men ack så viktiga kapten Svan!

oeeeåå oeeeååå!

Vi gör så att alla kör kortärmat!
Det blir tröjan som ligger uppe på bloggen samt vita shorts och vita strumpor.

Eventuella träningsmatcher är på G ! En match mot ett 11 manna korp lag från väsby i vår ålder (kommer spelas på 11 manna så ut i spåret tjockisar)
Sen ska jag prata med en kille som har ett lag som heter Hoyser Boyz... massa söderkisar, jag har spelat med dom och dom är väl sådär....!! MER INFO KOMMER!


matchtröjan



Betalning och nytt matchställ!

Jag fattar fortfarande inte hur man gör med en sånhär blogg och hoppas bara de syns vad jag skrivit så fort jag skrivit klart detta !

Nya matchstället kommer se ut som Inter's fast med en mörkare blå färg! riktigt snyggt...! shortsen kommer vara helt vita och cleana !  Strumporna har jag inte bestämmt om vi ska köra vita eller svarta ?! VAD TYCKER FOLK ? lämna gärna en kommentar !

Matchtröjan NIKE går på 210 kronor för en kortärmad, den långärmade kostar 250 kr !
Strumporna NIKE kostar 70 kr
Shortsen NIKE går lös på 110 kronor!

ALLT som ALLT går hela kalaset i år på 720 kronor! Ingår gör då Avgiften för korpen, Helt nytt matchställ, domaren betald alla matcher plus att några bollar ska införskaffas ! ! !

Hoppas inte allt är för luddigt nu! Jag fattar och då borde folk förstå ! !

MVH er CAPTAIN Dinho !

RSS 2.0