För dagen var vi elva tappra själar som skulle hedra vårat ännu otryckta klubbmärke. För att vara mer specifika:

Rafa
Murph
K.D
Stoff

Tonen angavs direkt utav för dagen högerspringande G.D. Efter den första utav säkert 100 långbollar från motståndarna sattes en axel in mot deras forward och kvällens första, men absolut inte sista, rejäla dammoln var ett faktum. Innan klockan hade slagit 10 minuter utbyttes det dock chanser åt båda håll, där den farligaste faktiskt ägde rum i vårat straffområde. Efter ännu (!) en långboll fick en av många skalliga killar i ACS en perfekt touch mot mål i en nickduell. Många av oss hade redan skrivit in 0-1 i anteckningarna men med en klassisk panterräddning avstyrde Nicklas Bruske. Resterande delen av halvleken handlade annars mest om vilka som hade den längsta tuppkammen. Det smällde ofta och det smällde ordentligt. I frontlinjen för deras lag gick en ganska kort, satt invandrarkille. I Slackers stod K.D längst fram. Både vadkakor och smädningar bytte ägare och när domaren blåste av första halvlek kändes det ganska skönt att få ett avbrott. Det hängde en skalle i luften.

Den andra halvleken skulle bli betydligt målrikare än den första. Efter två snabba och bra attacker från Slackers sida kommer ACS emellan med, vad annars, en långboll. Denna får Murph gå upp på ganska ostört och allting tycks vara under kontroll. Men då vinden ger den lite extra fart räcker inte Murphs törstiga hjässa för att sätta den framåt. Det blir en skarvliknande touch bakåt i banan och deras forward hugger direkt. Skottet ändrar riktning på Kim och ger bollen en retfull bollbana förbi en chanslös Bruske. 0-1 kändes både tungt och orättvist. Men skam den som ger sig! Med ett enormt lagarbete hittade Stocktown ytterligare en växel och kvitteringen luktade starkare än Swanbergs bakisskitar. Bollen skulle bara in.

Då ACS hade en 1-0-ledning blev deras eget straffområde ännu mer överbefolkat. Köttmur är ett starkt ord, men det ger er en hum om hur det såg ut runt deras mål. Så efter ett annars fint anfall från Slackers blev det rejält tilltrasslat framför mål. Kallabalik rådde men tillslut fick Norrlands Napoleon, anfallaren Danne foten på bollen och 1-1 var inte längre bara väntat. Det var en realitet. Men som vi beslutat innan denna säsong så är det inte finlir eller tunnlar som räknas, det är segrar och segrar endast. Så efter avspark var det bara att börja jaga ett ledningsmål. I bräschen för detta gick den stabile centralfältherren Rafa. Med en rungande vänstervolley tvingade han Solnakeepern att sträcka ut i full kostym. Jakten fortsatte dock direkt efteråt och efter ännu en tilltrasslad situation utanför straffområdet kunde Murph behärskat placera in 2-1. En övertaggad Gaz flög över målskytten och skrek med uppspärrade ögon: ETT KRIG!

Men när ACS med 5 minuter in kraftfullt nickar in ett inspel kändes det ändå svårt. Det var både ont om tid och trötta ben i Slackerslägret. Men efter ett sista välorganiserat anfall kunde den rörliga Danne få fast bollen i ytterposition. Denna spelade han med precision in i boxen där Murph, med en rejäl dos brunk, kunde få fram den till en framrusande G.D. Nästan med våld skickades segermålet in i nätet och ett förlösande vrål hördes från de blåsvarta. En röst stack dock ut. Blodtörstiga Gaz tog ännu en gång ton när han kastade sig in i högen: TILL DÖDS!!

En slutsignal har sällan känts så välkommen som denna och då andan var hämtad var det väldigt nöjda miner över säsongens första, men absolut inte sista, tre poäng!

Tjuvlyssnat:

"In med grejerna" - G.D med ett märkligt ordval i sin uppmaning till Stoff's närkampsspel

"Men flytta på dig för i helvette!" - Chri speaks his heart när domaren blockerar hans framfart

"Nej, Rafa, nu blir det Ruccola" - Bruske vill fylla på depåerna efter slutsignal